perjantai 27. toukokuuta 2011

Espanja 2011 (Osa 11 - Paluu)

Viimeisestä päivityksestä on aikaa, joten tästä saattaa tulla iso ja monella kuvalla varustettu. Itseasiassa eihän tästä ole kovin pitkä aika, kun mietiskelin itsekseni, että miten päättäisin tämän Espanjan blogin ja samalla koko elämääni muuttaneen ajanjakson tänne kirjaimin. Mutta nyt tilanne on, niinkun moni teistä jo tietääkin, sellainen ettei mun tarvinnut tätä vielä päättää, sulkea tai lopettaa. Lentoni laskeutuessa Tampereelle tiesin jo lähteväni tasan viikon päästä takaisin Espanjaan ja tällä hetkellä kirjoitan tätä päivitystä eräässä Fugen nettibaarissa. Lopulta päätys paluusta syntyi, kun Suomesta sopivan työharjoittelupaikan saaminen tuntui vaikealta ja täältä taas sain hyvän tarjouksen. Lisäksi Suomessa ei oikeastaan ollut bänditoiminnan lisäksi mitään odotettavaa (ei tyttöystävää, koulua, pakollisia menoja, tapahtumia etc.) ja täällä asiat tuntuivat jääneen vähän vielä kesken reilun kahden kuukauden jälkeen.

Nyt olen asunut kaksi viikkoa tuossa ihan rantakadulla todella hyvällä paikalla nuoren suomalaisparin kämppiksenä ja meillä on ollut tosi kivaa. työharjottelua teen osittain Fuengirola.fi -kaupunkilehdelle ja osittain Cosmetica Norris -meikkikoululle. Jälkimmäisestä kiinnostuin ihan niinkin paljon, että tässä on kovasti jo puhuttu, että tulisin jossain kohdassa heille opiskelijaksi. Ja mikäjottei.. kyllä valokuvaajalle maskeeraustaidot tulee aina tarpeeseen. Muutenkin olen viihtynyt koululla hyvin. Tilat ovat viihtyisät, Jukka-pomoni on varsin asiallinen äijjä ja tulen tyttöjen kanssa hyvin toimeen.. itseasiassa käytiin tuossa jo vähän haistelemassa Benalmadenan yöelämää.. joka oli varsin paljon aktiivisempaa, kuin täällä Fugessa. Siellä oli isoja yökerhoja, satamabareja ja koti-ikävää helpottanut Icebar'kin oli kiva kokemus.

Vuokrasopparini loppuu parin päivän päästä, mutta juuri tänään sain kuulla, että uusi asunto on jo järjestetty, joten ei mulla hätää ole. Paluu Suomeen tapahtuu näillä näkymin 16. tai 17. kesäkuuta.. miten siellä menee? Ainakin Suomessa viettämäni lomaviikko oli säiden puolesta mahtava.. aurinko jaksoi lmmittää joka päivä ja ajoittain tuntui jopa kuumemmalta, kun täällä Espanjassa. Kävin viikon aikana kuvaamassa yhdet häät ja näyttelin eräässä musavideossa.. oli tosi kivvaa. Vaikken oikeen ketään ihmisiä nähnykkään, niin oli silti mukava käydä tsiigaamassa Suomen maisemia.

Alotetaan tää purkaminen nyt mun ihan viimeisestä viikosta ennen Suomen lomaviikkoa:

Mahtavan viikonlopun jälkeen lähdin tiistaiaamuna ensimmäisellä bussilla kohti Marbellaa.. kaupunkia, jone olin ollut menossa niin monena syksynä lomalle, mutten kuitenkaan lopulta koskaan päässyt. No, nytpä pääsin.. ja vähän ihastuin. Retkeeni kuului paljon kävelyä (varmasti lähemmäs 50 kilsaa yhdelle päivälle), nukahtaminen helikopterin laskeutumisalustalle, turistien ihmettelyä (That's Johnny Depp :'/), huvipursisatama Puerto Banuksen ihastelua ynnä muuta sellaista. Illalla lähdin sitten paluumatkalle Fugeen ja sovittuun radiohaastatteluun, mutta minä hölmö onnistuin skippaamaan bussin. En osannut ajatella, että Espanjassakin pitkänmatkanbussit pysähtyy vähän eri pysäkeillä, kun paikallisbussit, eikä Suomi pojan heiluttelu paljon auttanut. Harmillinen juttu, mut no can do.

Laitetaas muutama maisemakuva Marbellasta:













Sitten heti seuraavana päivänä lähdin Aurinkomatkojen retkelle Granadaan.. olin olevinaan jotenkin erityisen tärkeä henkilö ja sain mukavan alennuksen matkasta.. kiitos heille! Parinsadan kilsan bussimatka oli jo elämys sinänsä. Siinä ajettiin monen rantakaupungin ohi ja ihasteltiin jatkuvasti todella upeita maisemia. Granadasta mä en taas juuri välittänyt. Kävin joissan hautakammioissa jakatedraaleissa, mutta niitähän on joka paikassa.. muuten kaupunki oli vain erittäin iso turistirysä ja kaupatkin ihan samoja, mitä missä tahansa muuallakin.. tosin aikaa oli vain pari tuntia, joten voi olla, etten vaan osunut oikeille kulmille. Mutta koko reissun tärkein juttu mulle oli Alhambran palatsi, jota olin odottanut näkeväni siitä asti, kun ensimmäisen kerran kuulin siitä. Kyseessä siis Maurien muistaakseni 1200-luvulla rakentama jumalattoman iso palatsi, jota kelpasi katsella.. kyseessä on oikeasti varmasti Espanjan tärkeimpiä kulttuurinähtävyyksiä, enkä yhtään ihmettele. Suosittelen kaikille, jotka matkustavat Etelä-Espanjaan! Harmi, että muutamassa hienossa paikassa ei saanut valokuvata, mutta tässä kuitenkin jotain turistiräpsyjä muiden turistien joukosta.


























Ja nyt vaan kerron, että mulla on kaikki ihan hyvin ja olen oppinut paljon itsestäni ja vähän meikkaamisesta. Oli myös opettavaa, kun Rea teki mulle Jack Sparrow -maskeerauksen ja otettiin sit musta vähän kuvia.. oli hauska päivä esittää jotain ihan muuta, kun omaa itseään. Kuvia siitä ja kaikkia muitakin, joita on tullut nyt otettua paluuni jälkeen:






































Palaillaan taas.. mulla ei ole tällä hetkellä kämpillä nettiä, mut koitan välillä käydä jossain.